Collirem ,comprarem o ens regalaran , les olives verdes . Les rentem o les deixem un dia a remull. L’endemà s’ esbandeixen i s’ai xafen una mica amb una mà de morter i les tornem a posar amb aigua neta . L’’anirem canviant durant 9 dies , perque perdin l’amargor, passats els 9 dies , les posarem en un recipient ,una gerra o un gibrell , fent capes d’olives, , sajolida, farigola i romaní .( s’hi poden posar alls amb pell,una mica aixafats també i unes peles de llimona ben finetes ) i ho cobrirem tot d’aigua i sal que haurem preparat previament ( Es mesura la quantitat de sal amb un ou cru. S’ ha de posar en el cubell o recipient d' aigua, s' afegeix la sal a cullerades, i quan l' ou sura, ja no cal que n’ hi poseu més.d' aquest preparat s' en diu salmorra ) Tapem amb un drap el recipient i ho deixem uns 10/15 dies en un lloc fosc . Perqué quedin ben bones, al portarles a la taula, escorreu bé l’ aigua i amaniu amb un bon oli d' oliva arbequina.
*
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada