14 de juny del 2011

Les herbes Bruixes de les Bruixes que es pentinen




Herbes Bruixes
De
Les Bruixes que es Pentinen

Baladre
Ruda
Marxívol
Sarriassa
Malcoratge
Vidella
Cascall




Herbes del Remei i Les Bruixes que es pentinen
Ibèria Soler i Roca && Lourdes Franch i Arnau
Juny 2011

15 de febrer del 2011

Un estiu ben feliç

Avui,em sento enyorada del temps de les cireres,pero tinc una foto magnífica, que segur que val per mil paraules !!! Crec que es una de les Imatges de Vacances que m' agraden més .Un gran dia !!!!
Gràcies Mireia, Naila i Jùliaaa !!!!!

1 de febrer del 2011

Per aliviar la Grip i el Refredat

Aquestes malaties son bàsicament diferents, tot i que comparteixen sintomatologia.
La Grip es vírica i comporta febre.
El refredat, com el seu mateix nom diu, es una malatia provocada per un cop de fred .
Per aliviar la grip: l' escorça de salze , ajudat de la farigola i el saüc.
Per els refredats:Romaní, pí i eucaliptus a parts iguals.
Endolceu amb mel i afegiu una mica de suc de llimona!!!!!

9 de gener del 2011

Recepta afrodisíaca per a les amigues/x mallorquins

Estimades amigues i amics de Ses Illes, estic tant contenta d' haver conegut el Donzell a ca vostra, que he confeccionat una recepta " afrodisiaca " per si algún dia us fà faltaaa entabanar algú, en les vostres vides particulars o en el noble ofici de Celestines/ins ,que si pentura us toca de arriar cualque noia/oi una mica mandrós, us vindrà que ni de perles !!!!

Agafeu una branca de Donzell de s' hort de J.V , una mica de menta,una branca de romaní ( si es noi) o una de sàlvia ( si es noia)i en feu una tissana,al moment de servir, hi tireu un petit pebrot de cayena ( els que son diminuts ) deixe ho mentre es refreda , treieu lo i endolçeu amb mel.
Abaixeu la llum, abaixeu la veu ... etcc, que us he d' explicar ??? ja jajaja
garantida l' efectivitat !!!! Ja em fet la provaaa !!!!

6 de gener del 2011

Molts d' anysss !!!!!!!!!!

Començaré l' any amb una entrada sense foto !!!!! no sé que ha passat, pero m' ha canviat el panell de publicar entrades i ja no hi hà l' icona de pujar fotosss !!!
De moment Bon Any 2011 a tothom i totdon !!!!

17 de novembre del 2010

Conservar les Olives





Collirem ,comprarem o ens regalaran , les olives verdes .
Les rentem o les deixem un dia a remull.
L’endemà s’ esbandeixen i s’ai xafen una mica amb una mà de morter i les tornem a posar amb aigua neta .
L’’anirem canviant durant 9 dies , perque perdin l’amargor, passats els 9 dies , les posarem en un recipient ,una gerra o un gibrell , fent capes d’olives, sal* , sajolida, farigola i romaní .( s’hi poden posar alls amb pell,una mica aixafats també i unes peles de llimona ben finetes ) i ho cobrirem tot d’aigua. Tapem amb un drap el recipient i ho deixem uns 10/15 dies en un lloc fosc .
Perqué quedin ben bones, al portarles a la taula, escorreu bé l’ aigua i amaniu amb Jòlix.(oli d’ olives arbequines auténtic)
* Es mesura la quantitat de sal amb un ou cru. S’ ha de posar en el cubell o recipient i quan sura, ja no cal que n’ hi poseu més.

23 d’octubre del 2010

Ja s' ha acabat la varemaaaaa !!!!!!



aRA, A DISFRUTAR DE LA TARDOR, COMENÇAR A FER PANELLETS I TORRAR CASTANYES A LA VORA DEL FOC !!!!
FINS AL nOVEMBRE QUE SEGURAMENT COMENÇARAN AMB LES OLIVES !!!! JO JA TINC A PUNT LA SAJOLIDA !!!!!!