Herbolària , remeiera per vocació...encantada de la vida ,dono gràcies cada dia : a la terra , al sol, a la lluna i a la vida que m' envolta ; i voldria seguir vivint amb tanta Pau com sigui possible i amb tot el Amor del món. Gràcies,dziękuję,mercès .gracias.mercí,tante grazie, vielen dank !
17 de novembre del 2010
Conservar les Olives
Collirem ,comprarem o ens regalaran , les olives verdes .
Les rentem o les deixem un dia a remull.
L’endemà s’ esbandeixen i s’ai xafen una mica amb una mà de morter i les tornem a posar amb aigua neta .
L’’anirem canviant durant 9 dies , perque perdin l’amargor, passats els 9 dies , les posarem en un recipient ,una gerra o un gibrell , fent capes d’olives, sal* , sajolida, farigola i romaní .( s’hi poden posar alls amb pell,una mica aixafats també i unes peles de llimona ben finetes ) i ho cobrirem tot d’aigua. Tapem amb un drap el recipient i ho deixem uns 10/15 dies en un lloc fosc .
Perqué quedin ben bones, al portarles a la taula, escorreu bé l’ aigua i amaniu amb Jòlix.(oli d’ olives arbequines auténtic)
* Es mesura la quantitat de sal amb un ou cru. S’ ha de posar en el cubell o recipient i quan sura, ja no cal que n’ hi poseu més.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada