1 de febrer del 2011

Per aliviar la Grip i el Refredat

Aquestes malaties son bàsicament diferents, tot i que comparteixen sintomatologia.
La Grip es vírica i comporta febre.
El refredat, com el seu mateix nom diu, es una malatia provocada per un cop de fred .
Per aliviar la grip: l' escorça de salze , ajudat de la farigola i el saüc.
Per els refredats:Romaní, pí i eucaliptus a parts iguals.
Endolceu amb mel i afegiu una mica de suc de llimona!!!!!

9 de gener del 2011

Recepta afrodisíaca per a les amigues/x mallorquins

Estimades amigues i amics de Ses Illes, estic tant contenta d' haver conegut el Donzell a ca vostra, que he confeccionat una recepta " afrodisiaca " per si algún dia us fà faltaaa entabanar algú, en les vostres vides particulars o en el noble ofici de Celestines/ins ,que si pentura us toca de arriar cualque noia/oi una mica mandrós, us vindrà que ni de perles !!!!

Agafeu una branca de Donzell de s' hort de J.V , una mica de menta,una branca de romaní ( si es noi) o una de sàlvia ( si es noia)i en feu una tissana,al moment de servir, hi tireu un petit pebrot de cayena ( els que son diminuts ) deixe ho mentre es refreda , treieu lo i endolçeu amb mel.
Abaixeu la llum, abaixeu la veu ... etcc, que us he d' explicar ??? ja jajaja
garantida l' efectivitat !!!! Ja em fet la provaaa !!!!

6 de gener del 2011

Molts d' anysss !!!!!!!!!!

Començaré l' any amb una entrada sense foto !!!!! no sé que ha passat, pero m' ha canviat el panell de publicar entrades i ja no hi hà l' icona de pujar fotosss !!!
De moment Bon Any 2011 a tothom i totdon !!!!

17 de novembre del 2010

Conservar les Olives





Collirem ,comprarem o ens regalaran , les olives verdes .
Les rentem o les deixem un dia a remull.
L’endemà s’ esbandeixen i s’ai xafen una mica amb una mà de morter i les tornem a posar amb aigua neta .
L’’anirem canviant durant 9 dies , perque perdin l’amargor, passats els 9 dies , les posarem en un recipient ,una gerra o un gibrell , fent capes d’olives, sal* , sajolida, farigola i romaní .( s’hi poden posar alls amb pell,una mica aixafats també i unes peles de llimona ben finetes ) i ho cobrirem tot d’aigua. Tapem amb un drap el recipient i ho deixem uns 10/15 dies en un lloc fosc .
Perqué quedin ben bones, al portarles a la taula, escorreu bé l’ aigua i amaniu amb Jòlix.(oli d’ olives arbequines auténtic)
* Es mesura la quantitat de sal amb un ou cru. S’ ha de posar en el cubell o recipient i quan sura, ja no cal que n’ hi poseu més.

23 d’octubre del 2010

Ja s' ha acabat la varemaaaaa !!!!!!



aRA, A DISFRUTAR DE LA TARDOR, COMENÇAR A FER PANELLETS I TORRAR CASTANYES A LA VORA DEL FOC !!!!
FINS AL nOVEMBRE QUE SEGURAMENT COMENÇARAN AMB LES OLIVES !!!! JO JA TINC A PUNT LA SAJOLIDA !!!!!!

6 d’agost del 2010

Agermanament Font-rubí & Rieux Volvestre



Un viatge magnífic a un lloc magnífic ! Estic molt contenta, la gent de Font-rubí, m' han permés de participar en el viatge d' agermanament amb Rieux Volvestre, jo, que ja coneixia la familia Roujàs, la Jossy i l' André, no tenia idea dels lligams tan importants que s' ha establert, en molts anys entre la Gent de Font-rubí i els de Rieux.Normalment els intercanvis son més oficials que verdaderament amistosos.
Agraiexo a la Montse Marqués la confiança,( ja li tinc fet el mini diccionari)i al Fèlix Molinari l'invitació.
Gràcies a totss !!!!!

19 de maig del 2010

Hidro/oleat de Farigola de Fontrub'i





Es necessita un sac de farigola per a fer un m'inim de hidro/oleat.
Vam omplir la cassola del destil.lador amb 1 litre d- aigua de manantial i tantes flors de farigola com ens hi van cabre.
El sistema de refredat del serpent'i, el va solucionar el F[elix, amb un tub de goma posat directament a l- aixeta i desaiguant a l- aig"uera, mai millor dit.
Tot i aix'o l- aigua s- escalfa una mica .
Va, fer una bona quantitat de Hidro.oleat, que segur, que la propera vegada, buscar'e un altre destil.lador, per tornar a destil.ar el resultat i guanyarem en puressa del preparat !!!!