2 de desembre del 2020

TORRÓ DE XIXONA ARTESÀ . NADAL 2020 TENIM TEMPS I GANES !

     

                                      

 

                                               Torró Xixona Artesà.

1/2  kilo d' ametlles torrades  mòltes. Alerta que no tinguin sal. 

     200 grams de sucre de canya.

     100 grams de mel

    2 clares d' ou , o 3 si son ous petits.

 Canyella en pols i ratlladura de llimona opcional.

Feu primer l' almíbar, fent escalfar el sucre i la mel al bany maria.Si sou expertes, ho podeu fer directament en una cassola.

Mentre es refreda, bateu les clares a punt de neu.

Incorporeu les ametlles mòltes a les clares batudes, poc a poc. Cullerada a cullerada.

Afegiu l' almibar quan sigui ben fred. 

Remeneu amb cura. 

Si hi poseu canyella o llimona, feu-ho al final i proveu de gust.

En cas que s' hagi d' afegir sucre, penseu a tritural-lo primer.

Si s' ha d' afegir mel, s' ha de posar dissolta i freda. 

Unteu el motlles o motlles que fareu servir, amb una miqueta d' oli,si pot ser, amb un pincell, 

Aboqueu la massa , repartiu bé i aplaneu amb una espàtula, apretant perque no quedin bosses d' aire. Si es pot, es millor deixar un pès sobre la massa durant unes hores. 

Quan noteu que està sèc , el podeu embolicar amb paper vegetal i guardar.

No li cal nevera, pero li podeu posar.

El més adient, son les llaunes buides de galetes. 

               Bon Nadal 2020.