Recull Xerrada Receptes Medicinals Antigues pag 1

11 de Setembre a Pontons, devant de l´Església ballen els Gegants de la Mùnia, i una senyora que es diu Rosenda o Rosaura m´explica com la seva àvia curaba tots els mals, amb herbes , que feia olis de serp , que en curaba tants de mals ,que fins i tot el metge de Vilafranca , pujaba a demanar.li consell.!!!!

Aquesta tarda, entre tots nosaltres , farem un homenatge a totes les àvies de totes les àvies que a casa nostra s´han ocupat de la familia i han cuidat vells i malalts amb els remeis naturals que els hi donaba la terra.
Oli de Serp

Hi ha dues maneres de fer Oli de Serp Per a bonys i nyanyos

1 Agafar un pot de vidre plé d´ oli i ficar,hi una sep morta, sencera, si pot ser blanca millor. Tapar i deixar 9 dies a sol i serena.
Es va agafant oli a mica que es necesita fins que s´acaba. ( ès fastigós, pero es veu que funciona.)
2 Agafar una pell de serp, de la que deixen elles quan la muden, fer .la assecar bé i pulveritzar.la, afegir aquesta pols a l´oli i deixar a les fosques en un lloc séc d´un any per altra. Pasat l´any, es cola i es pot fer servir.

En el moment que apareix el bony, es frega amb l´ oli ,es posa una moneda de 5cèntims, qui la tingui i s´embena amb un drap blanc ben net.


Oli de Sargantana Per la Bronquitis i fleumes

Posar la sargantana en un pot plé d´ oli, de viu en viu i deixar.la tapada 9 setmanes a sol i serena, en cas de malaltia,fregar el pit del malalt del llombrigo fins al coll.
Es pot afegir una cullerada d ´aquest oli als vafos d´eucaliptus que algunes persones solen fer per aliviar la bronquitis.


Oli de Llangardaix. Per la Pulmonía.

Posar el Llangardaix de viu en viu en un pot plé d´oli i deixar tapat 9 setmanes a sol i serena, quan es un home que agafa la pulmonía, es barreja amb llard calent i patata aixafada i es fà una cataplasma,que s´ha d´anar canviant quan es refreda.
Si es una dona, es fà la cataplasma amb fulles de col en comptes de patata.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

PERPETUA SEMPREVIVA.Flor de Sant Joan

Cascall