6 de setembre del 2021

L' HERBOLARI DEL REI ,TE EL COL-LECTIU REMEIER CATALÀ AL SEU COSTAT !!!

L’Herbolari del Rei tanca.

Tornarà a obrir?


L' Herboristeria més antiga de Barcelona, a 2 passes de la plaça Reial, amb 200 anys de història , un local que va superar altres pandèmies i guerres... ha de tancar.

Fèien una visita guiada que era una delícia. Ara ha sofert cinc mesos tancat per obres de la

Propietat, i també, naturalment, la pandèmia, amb pèrdues econòmiques enormes.

Ara, no es posen d’acord pel lloguer de tots aquets mesos passats, i aniran a judici. Es raonable?

Una botiga protegida ,declarada de “interés local”. Te un gran interés històric, científic, i cultural. El interés privat ha d’estar per sobre del interés general?

L' herboristeria i l' ofici d' herbolària/i encara estan pendents d’uns estudis reglats i d’una legislació que els exigeixi i els protegeixi, però la pressió de Farmàceutica no ho admet.

Moltes injustícies acumulades.

La Trinitat, l'herbolària actual,amb 50 anys d' ofici i dedicació a la botiga, tira la tovallola i es jubila amb 85 anys a contra cor. Perderem tots els seus coneixements i l' Herbolari del Rei es tranformarà en una botiga de qualsevol cosa ? En un bar potser ? No hi haurà cap institució que s'en faci càrreg ?

Els herbolaris ens ofereixen els remeis de tota la vida, ecològics ,sostenibles i biodegradables (sense

blisters, ni envoltoris plastificats i inútils ), son els remei ecològic de futur, imprescindibles en molts casos, tant

imprescindibles com els de farmàcia quan ens fan falta.

Esperem que L' Herbolari del Rei , trobarà un altre herbolari/a i tornarà a obrir per be de tot@s nosaltres i/o l' Institució que s' en faci càrreg la mantingui oberta com a Aula - Museu Viu , per fer classes , xerrades i tallers herbolaris i remeiers.


REMEIERS  I REMEIERES DE GIRONA , Herbes del Remei  i el Quermançó - Remeieres de Vilajuïga. Herbes Remeieres del Penedès. Plantes i Remeis del Maresme i del Vallés .Àvies Remeieres de Pedra Tosca ( La Garrotxa )

https://remeiersiremeieres.blogspot.com/p/nosaltres.html


2 comentaris:

Remeiers i Remeieres de Girona ha dit...

En nom del col·lectiu de Remeiers i Remeieres de Girona donem tot el nostre suport a a questa iniciativa i i reclamem que es faci tot el possible per evitar la pèrdua del què l'herboristeria del Rei representa.

Ibèria ha dit...

Gràcies a totes i tots, la reivindicació herbolària ens agermana en favor de la salut per tots els camins i coneixements que la natura ens proporciona.
No podem permetre que es perdi l' identitat d' un establiment dedicat a l' herboristeria desde fa quasi 200 anys.