1 d’agost del 2014

Ratafia de Xicoia.

Cichorium intybus L. Xicoia.

Es interesantisima com a herba amarga , per netejar fetge i vesícula, infussió de flors i tronc tendre. 
Les flors son comestibles i a les amanides queden super bé !( jo les poso en un bol de vidre amb aigua al mig de la taula i cadescú es posa les que vol ) 

RATAFIA : Poseu en una ampolla tantes flors com hi càpiguen , ben apretades, ompliu d' Holanda / alcohol de 65% o vodka ,deixeu macerar 9 setmanes en lloc fosc i sec ( no les deixeu al sol, perque perdereu el color ) Coleu ,peseu el líquid , afegiu un almibar fet amb la mateixa quantitat d' aigua que la que heu pesat d' alcohol i la meitat del pes, de sucre . Barrejeu quan estigui fred l' almibar i deixeu reposar tres dies. Perque realment quedi bona, la ratafía s' ha de "xarbotar " ( sacsejar l' ampolla d' esquerra a dreta ) cada dia de repós i " clarificar " fent-la pasar d' un recipient a un altre perque agafi oxígen !