25 de juny del 2014

TEMPS DE CIRERES.....

Maravelloses cireres.... fan sabor d' estiu i olor de sol ,records d' infantessa....de calor i alegria.
Estaria bé que cada vegada que en mengem pensèssim en el record més dolç ..potser d' una nit d'estiu amb una ampolleta de cava fresc ??
Unes arrecades a les orelles penjades per el nostre avi/padrí ?
Una Festa Major amb el primer amor ? Sigue el que sigui.. recordeu que es un fruit molt saborós i molt interesant per la salut !!!!

Les propietats de les cireres

-Posseeix propietats remineralitzants, desintoxicants i antiinflamatòries.
-Les Cireres ajuden a eliminar els nivells d’àcid úric en la sang.
-És laxant i diürètica gràcies al seu contingut en fibra, aigua i potassi.
-Ajuda a prevenir la Anèmia.

Propietats nutritives

La cirera és rica en hidrats de carboni, sobretot fructosa, tot i que el seu valor calòric és moderat respecte d’altres fruites. Aporta quantitats significatives de fibra, que millora el trànsit intestinal. Pel que fa al seu contingut de vitamines, són presents en petites quantitats la provitamina A i la vitamina C.són ideals davant la desmineralització dels ossos per la seva aportació en Ferro.

Salut !

3 comentaris:

Grocdefoc ha dit...

Avui, a l'hora de dinar, m'esperava una sorpresa. Ha aparegut una plàtera plena de cireres madures, d'un granat fosquíssim. Bones, boníssimes. Però he hagut d'anar en compte ja que tinc indicis de sucre i he de tenir cura. N'he menjat només unes quantes, les suficients per sentir els camps d'estiu, la rugositat de les seves fulles entre els meus dits... jo també he recordat altres temps, quan l'estiu era llarg i anava descalça i enfonsava els peus en la terra calenta i acabada de llaurar. Recomano aquest plaer de contacte amb la terra, amb la natura. M.Pilar Martínez -Grocdefoc-

Ibèria ha dit...

Hola M.Pilar, gràcies per el teu comentari ,dolç i romàntic.
Avui he penjat una Ratafia de xicoia, pero en faig una de Cireres i Flors de sant Joan que segur que la trobaries ben bona !!!
Ets la Maria PIlar que va venir a Vilajuïga ?
Un petó.

Ibèria ha dit...

Gràcies maria Pilar, he entrat al teu blog, he deixat un comentari a l' entrada " pàtina del temps " pero no el veig .
Salut i herbes, i dibuixos i lletres i estimes variades !!!
Ens anem veient !