27 de febr. 2013


Violetes  "escarxades " 

Ingredients: Flors de violeta
                  Clara d' ou i  un pincell.
                  Sucre mòlt.

             Primer hem d' anar a cullir les violetes, separar només la flor,i escamparles sobre un drap o un plat, batre una clara d' ou,i amb un pincellet anar pintant les violetes per les dues cares, tot seguit arrebossar.les amb el sucre ,les posem ben arrenglerades sobre una safata per el forn,(si no hi poseu paper ,unteu una mica amb oli, pero molt poc  ) Es posen a foc suau ( 45/50 º) i s' ha de vigilar perque depen de la temperatura i de l' aigua que puguin portar les violetes, s' assequen en 10 minuts. 

              Les violetes així preparades son com un caramel , i es guarden molt de temps si es tenen en una llauna o un pot ben tapades, com sempre, en un lloc sec i fosc.

Xarop de Violeta.
Per calmar la tos de les criatures.

Posar un litre d' aigua a bullir.
Posarem un bon grapat de flors i fulles de violeta en un morter,aixafarem tant com puguem a fi de que treguin tot el suc possible,quan l' aigua bulli fort hi tirarem les violetes xafades , ho taparem i tancarem el foc .
Deixar reposar tota la nit, l' endemà ho colarem , hi afegirem 4oo gr. de sucre integral, panela o mel i ho farem coure fins que faci textura de xarop.

Quan estigui fred ja ho podrem envasar en pots de vidre ,ho guardarem en lloc sec i fosc.