25 de juny del 2013

PERPETUA SEMPREVIVA.Flor de Sant Joan

Helichrysum italicum
Sempreviva ,Perpetua , flors de tot l’any, ramell de Sant Ponç, flor de mort, flor de Sant Joan, ah ! mira... la flor de Sant Joan !! 


Aquesta es una planta medicinal que floreix al Maig/Juny i que no perd la flor en tot l' any, els pètals semblen de paper i només s' ha de tenir cura de ferla assecar girada del revés perque els caps de les flors no caiguin cap avall.
Ja em dit que es una medicinal, te un bon munt de propietats.
S'utilitza en el tractament de les afeccions de la pell (al·lèrgies, dermatosis) en forma de pomades. Com tots els helicrisos també és beneficiós pel sistema digestiu, urinari i respiratori.
Actua com a:  espasmolític, diürètic, depuratiu, antireumàtic i antigotós, antial·lèrgic, expectorant, antimicrobià, cicatritzant (via externa), protector dels teixits i antineuràlgic.
En tisana : una cullerada de flor seca per tassa.
Per ús tòpic: feu infussió ben concentrada ( tres cullerades per tassa ) i amb una gasa xopeu la part magullada o ferida .




(La Perpetua Sempreviva no te res a veure amb l' hypericum perforatum o Herba de Sant Joan que de vegades i segons a quines contrades se'n diu Flor de Sant Joan !)