23 de novembre del 2009

pagina 2 Receptes de les àvies .


Del Llibre LA MIEL Prof. N.Cano
INSTITUTO DE TROPOTERÁPIA
C/ Alcoy 10
Barcelona 2ª edicion 6 ptas.
CALDO OXIDANTE DE MIEL , CEBOLLA Y LIMÓN
En tres o cuatro litros de agua, se pone un kilo de cebollas y cuando están las cebollas
deshechas de tanto cocer, se agregan 3 cucharadas de buena miel. En cada toma se
agragará el zumo de un limón o dos en crudo.
Este famoso caldo “dulce-oxidante” es particularmente recomendable en las siguientes
enfermedades.
1º Difteria y males de garganta
2º Pleuresía y males de pecho
3º Infecciones intestinales
4º Ataques de asma
5º Ataques de nefritis aguda
6º Retención de orina
7º Enfriamientos y catarros
8º Dolores agudos y reumàticos
9º Dolor de muelas (más cargado de zumo de limón)
10º Cansancio nervioso
11º Insuficiencia hepática y renal
12º Anemia y escrufulismo
He copiat íntegrament la pàgina del llibre, és un petit llibre molt interessant però tant
vell que no trobo els hereus per demanar permís de recopilació. Que serveixi també
com a homenatge als primers naturalistes, ja que la recepta serveix per a tantes coses,
imagino que el Caldo Vital del Doctor Santiveri deu ser una derivació d´aquest , però
sense mel.
Aquest llibre em va arribar a les mans gràcies al amic Carles Casas ( el Xarli )de Vilafranca.